Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 1,5 time (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels

Waldorfsalat med bygg

Waldorfsalat med bygg smaker bedre og metter lenger enn vanlig waldorfsalat. Server den til thanksgiving eller julemiddag med kalkun eller til juleskinke.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Eplekokt byggryn: Legg byggrynene i en skål og dekk med vann, la stå natten over.
    Tips: Du kan gjerne lage eplekokte byggryn en dag i forveien og oppbevare kjølig frem til bruk.
  • Sil av vannet og ha byggrynet over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La småkoke til grøtkonsistens og avkjøl. 
  • Waldorfsalat: Press saften av en sitron i en skål og bland med vannet. Skjær epler i små terninger og ha de fortløpende over i sitronvannet for å unngå at de blir brune. Skjær ananasen og druene i like store biter som eplene og ha over i en stor bolle. 
  • Pisk fløten sammen med sukkeret til den er lett og luftig. Pisk så majonesen forsiktig inn i kremen. 
  • Hell av vannet fra eplene og bland eplebitene sammen med ananasen og druene. Tilsett eplekokt bygg, hasselnøtter og bland sammen.
  • Hell over den piskede kremen med majones og bland forsiktig.
    Tips! Waldorfsalaten blir enda bedre om den får stå noen timer i kjøleskapet før servering.

    Prøv også knekkebrød med julesmak til waldorfsalaten.

     

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer