Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Byggbrød

Byggbrød er saftig og rustikt brød av byggmel, hvetemel og sirup. Bygg smaker ekstra godt, og gir et svært holdbart brød som passer til lunsj og i matpakke.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bløtlegging: Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
  • Hoveddeig: Rør 3 dl vann, olje og sirup inn i bløtleggingen. Byggmelet trekker til seg mye av vannet når det får stå, men hold igjen 1 dl av vannet i hoveddeigen og spe heller inn litt etter litt på slutten av eltetiden. Tilsett mel, tørrgjær og salt og elt deigen godt sammen. La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
  • Pensle formene godt og dryss med byggmel. Arbeid deigen sammen og del den i tre like store emner. Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver. La brødene heve lunt og tildekket til nesten dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Stek brødene på nederste rille på 220 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
    Brød hevet i kurv hvelves forsiktig over på et stekebrett dekket med bakepapir.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
188 stemmer