Fint Fine og grove horn

Fine og grove horn

Nystekte horn er fristende enten det er til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Bak både fine og grove. Egner seg godt for frysing.

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 3 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 stk sammenvispet egg til pensling
  • 1 ss valmuefrø til pynt

Slik gjør du

1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er 37°C. Rør ut gjær i blandingen.

2. Bland mel, sukker og kardemomme. Bland inn den lunkne melkeblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter.

3. Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter.

4. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø på. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Grove horn
Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som til de fine hornene, men erstatt halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, fin eller grov, og kardemommen med salt. Bruk sesamfrø på toppen.

  • Måltid: Frokost
  • Type bakst: Småbakst
  • Kornslag: Hvete
  • Tid: over 60 min
  • Vanskelighetsgrad: vanskelig
  • Porsjoner: 16
Skriv ut sidenSkriv ut siden