Grovt Grove scones

Grove scones

Scones er raskt og enkelt. Disse grove sconesene passer ypperlig på frokostbordet, og kan steke mens du gjør morgenforberedelsene.

Ingredienser

  • 275 g hvetemel
  • 165 g sammalt hvete, fin eller grov
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl skummet melk eller lettmelk

Slik gjør du

1. Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk.

2. Rør deigen sammen. Ikke arbeid deigen for lenge. Er deigen klissete tilsett litt mer hvetemel.

3. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i to og form til to runde ”kaker” (2-3 cm tykke). Legg dem på stekeplate med bakepapir.

4. Skjær hver ”kake” i fire kakestykker. Skjær nesten i gjennom, men behold den runde formen.

5. Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 10–15 minutter. Avkjøl på rist.

  • Måltid: Frokost
  • Type bakst: Småbakst
  • Kornslag: Hvete
  • Tid: 20 - 40 min
  • Vanskelighetsgrad: lett
  • Porsjoner: 8
Skriv ut sidenSkriv ut siden