Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter + bløtlegging over natten
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 30 minutter + bløtlegging over natten
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Byggrynssalat med feta og mynte

Byggrynssalat med feta og mynte er en sunn og fristende salat med byggryn, rødløk, kikerter, fetaost og salatblader som passer til lunsj eller som smårett i hverdagen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Legg byggrynene i bløt noen timer, gjerne natten over. Hopp over dette trinnet om du bruker forhåndskokte byggryn (byggris).
  • Finhakk rødløken og legg den i en liten skål sammen med saften av 1/2 sitron. Dette mildner den skarpe løksmaken. 
  • Kok opp byggrynene i det samme vannet du har bløtlagt dem i, og la det koke i ca. 15 minutter eller følg anvisning på pakken. De skal være møre, men fortsatt ha litt tyggemotstand.
  • Rør sammen ingrediensene til dressingen i en stor bolle. Når byggrynene er ferdig kokt heller du av vannet, før du tar kornene over i bollen med dressingen og blander godt.
  • Hell vannet av kikertene og tilsett dem i salaten sammen med feta, mynte, rødløk og salatblader. Bland forsiktig sammen og servér.  

>> Se også vår samleside om matpakker for mer inspirasjon!

Finn mer om samme tema:

4.1 / 5
11 stemmer