Tomatbruschetta
Tomatbruschetta er en god og enkel måte å få spist opp litt gammelt brød. Bruschetta kan en toppe med mange ulike råvarer!
Ingredienser
4 modne plommetomater
1 fedd hvitløk
2 ss hakket frisk basilikum
2 ss olivenolje
1 ts havsalt
1 ts grovkvernet pepper
4 skiver brød
½ dl olivenolje
3 fedd hvitløk
basilikumblader til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dypp tomatene i kokende vann i 30 sekunder for at skinnet skal løsne. Ha i iskaldt vann og trekk av skinnet.
- Del tomatene i fire og fjern tomatkjernene. Del tomatkjøttet i terninger og bland med olje, finhakket hvitløk, basilikum, salt og pepper. Sil av all ekstra væske for å unngå at bruschettaene blir bløte.
- Pensle fire skiver brød med olivenolje og finhakket hvitløk. Ha over på en stekeplate med bakepapir og stek dem svakt brune midt i ovnen på 200 °C.
- Fordel tomatfyllet på skivene og pynt med basilikumblader.
Tomatbruschetta er en flott forrett eller ypperlig for tapas. Lag også bruschetta med spekeskinke som tapasrett.