Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Ekstra grovt byggbrød

Ekstra grovt byggbrød er bakt med byggmel, linfrø og solsikkekjerner. Passer godt til frokosten eller matpakken, og gir en lang metthetsfølelse.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Fordeig: Bland sammen  vann, byggmel, solsikkekjerner, linfrø og salt. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la hvile i minst fire timer, eller natten over.
  • Hoveddeig: Varm vannet til det er fingervarmt, 37 ºC og smuldre i gjæren.
  • Ha hvetemel og sirup i en bolle. Tilsett gjærblandingen og fordeigen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve ca. 1 time.
  • Bruk en sleiv til å overføre deigen i to smurte 1,5-liters former. Bruk en våt hånd eller en fuktet slikkepott til å klappe brødene flate på toppen.
  • Dekk formene med plast eller et klede, og la etterheve i 25-30 minutter til brødene fyller formene.
  • Stek brødene på nederste rille ved på 225 ºC i 40-60 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3.6 / 5
48 stemmer