Konkurranseregler

Fremtidens skolebrød skal:

  • bakes som porsjonsstørrelser (ikke hele brød)
  • smake godt
  • være grovt eller ekstra grovt på Brødskala’n dvs. mer enn 50 % sammalt mel
  • inneholde lite sukker og salt
  • kunne spises uten oppvarming eller kjøling
  • være basert på en selvkomponert oppskrift

Innsending og kåring

Frist for innsending er fredag 14. juni 2013. Påmeldingsskjema.

I år oppfordrer vi også at filmer fra bakingen rundt om på de ulike skolene blir lagt ut på YouTube. Dette vil kunne skape ekstra oppmerksomhet og entusiasme rundt konkurransen. Men husk selvsagt at foreldre må gi tillatelse til filming og at det blir lagt ut på YouTube.

Alle seriøse bidrag blir vurdert av en jury bestående av fagpersoner. 

Premie

Vinnerskolen får en kjøkkenmaskin i premie, mens hele klassen vinner kroner 3000 til egen bakeaktivitet og elevene på vinnergruppen får et gavekort. Vi trekker også ut en deltakerskole som får en flott skolepremie som takk for innsatsen.

Jury

Juryen vil bli presentert ut på våren.

Hvem kan delta?

Elever på 5.- 10. trinn i alle landets grunnskoler.

Bruk av resultater

Utvalgte oppskrifter fra konkurransen vil bli publisert her på nettsidene og dermed være tilgjengelig for alle som har lyst til å teste ut ulike skolebrødvarianter. De skal også kunne brukes i praktisk mat- og helseundervisning, i skolekantiner, ved SFO/Aktivitetsskoler og andre skolematarenaer.

Hvis oppskriftene egner seg for kommersialisering vil de også kunne benyttes av bakere for produksjon og salg i bakeri/dagligvarehandelen.

Lykke til!

Tilbake til Fremtidens skolebrød

Utskriftsvennlig versjonUtskriftsvennlig versjon