Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Snitter med forskjellig pålegg

Snitter til alle anledninger

Snitter er det rotnorske smørbrødet kledd til fest!

Snitter er ikke fullt så snobbete som kanapéene, men samtidig litt mer høytidelig enn smørbrødet. Navnet har de fått fordi skivene snittes på skrå, slik at de blir dekorative trekanter med fristende pålegg.

 

Er du raus med garnityr i forskjellige farger, kan fatet bli bordpynt i seg selv. Med frisk rød laks, grønne salatblader, gul eggerøre og sitron er det lett å få det til å se fristende ut. 

 

Har du mange du skal by inn til fest, er dessuten snitter i den rimeligere enden av skalaen sammenlignet med annen festmat. Lager du dem selv og unngår det dyreste pålegget, kan gjestene bli gode og mette på deilig festmat uten at det ruinerer vertskapet. 

 

Snitter for alle

 

Serverer du snitter, har du uendelig med variasjonsmuligheter. Med et godt utvalg av forskjellig brød, pålegg og garnityr vil alle finne noe de liker på fatet. 

 

  • Bruker du grovt brød og begrenser mengden remulade og majones blir de nærmest kjernesunne.
  • Får du besøk av noen som har valgt vekk å spise kjøtt, kan du friste med reker eller laks.
  • De som ikke er så glad i sjømat kan velge seg de med egg eller brie.  
  • De som ikke tåler gluten kan få snitter bakt med glutenfritt brød
  • De skikkelig middagssultne kan velge seg roastbiff eller skinkestek.

Server din egen favoritt på fatet med snitter

 

Nedenfor finner du fremgangsmåten for de vanligste snittene som man gjerne serverer ved høytidelige anledninger som mottagelser, konfirmasjon, dåp eller begravelser.

 

Det er vanlig å beregne rundt 5 snitter per person dersom man serverer dette som eneste rett. 

 

Men la deg ikke begrense av våre forslag! Her er det bare din egen fantasi det står på. Bruk yndlingspålegget ditt som du piffer opp med garnityren – eller finn inspirasjon blant våre oppskrifter på påsmurt mat

 

PS! Skal du lage skikkelig fancy brødmat? Da burde du også prøve deg på svensk smörgåstårta – eller en variant med smörgåstårta i porsjonsstykker.  

 

Lykke til med feiringen!

Snitter - Flere oppskrifter og artikler

Snitter med reker

Litt rød lodderogn på toppen gjør disse snittene med reker til lekker festmat.
rask
enkelt

Snitter med brie

Fransk ost på rotnorsk klassiker - disse snittene vil få ben å gå på!
rask
enkelt

Snitter med roastbiff

Roastbiffen er sjefen på fatet med snitter. Enkelt og elegant!
rask
enkelt

Snitter med kokt egg og tomat

Snitter er den folkekjære norske brødskiva kledd til fest. Egg og tomat må alltid være med!
rask
enkelt

Snitter med spekeskinke og eggerøre

Deilige snitter med salt spekeskinke og hjemmelaget eggerøre - og litt friskt og grønt på toppen.
rask
enkelt

Snitter med skinkestek

Med skinkestek og surkål blir snittene et middagsmåltid i seg selv.
rask
enkelt

Snitter med kokt skinke

Snitter med kokt skinke, avokado og fikenmarmelade - perfekt for festlige anledninger.
rask
enkelt

Snitter med laks og eggerøre

Klassiske snitter med eggerøre og laks, og litt grønt til pynt.
rask
enkelt